G-DVNGF4LSW9

Az otthonfelújítási támogatással kapcsolatos kérdésekről (klímaszerelő szemmel)

 

2020. november 25-én került kihirdetésre a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet , mely lehetőséget biztosít a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 000 000 forint erejéig vissza nem térítendő támogatás igénylésére.

A kormányrendelet 6.§ h) pontja szerint a támogatás klímaberendezés beépítése, cseréje esetében is igénybe vehető.

A támogatás igénybe vételéhez a vállalkozói szerződés alapján kiállított, anyagköltséget és munkadíjat is tartalmazó számla szükséges. Lényeges, hogy a kiutalt támogatás 50-50%-ban tartalmazhat anyagköltséget és munkadíjat!

A Magyar Államkincstár honlapján elérhetővé váltak a részletszabályok, magyarázatok, a nyomtatványok és több gyakorlati példa is az igényléssel kapcsolatban.

 

A támogatás legoptimálisabb kihasználása érdekében az alábbiakat ajánljuk Önnek:

1) Tájékozódjon a kormányrendelet, illetve az Államkincstár információi alapján, hogy jogosult-e a támogatásra.

2) Állítsa össze, hogy milyen felújítási munkákat akar elvégeztetni ingatlanán.

3) Vállalkozói szerződések alapján állítsa össze a várható felújítási költségeket. Ha több munkát szeretne elvégeztetni, vegye figyelembe, hogy a támogatás csak egyszer igényelhető!

4) Ne felejtse ki a költségvetésből az általunk beszerelési szolgáltatással együtt kínált kiváló inverteres hűtő-fűtő klímákat, melyek nem hiányozhatnak már egy korszerű otthonból sem! A felmérés és árajánlat nálunk ingyenes! Munkánkat a szükséges engedélyek birtokában, hosszabbítható, 3-5 éves garanciával kínáljuk.

5) Ne felejtse el, hogy a támogatás a már kifizetett számlákra igényelhető, tehát Önnek a teljes felújítási összeget elő kell finanszíroznia!

6) Végeztesse el a munkát a kiszemelt kivitelezőkkel és nyújtsa be a szerződéseket, számlákat az előírások szerint az Államkincstárhoz.

7) Vegye kézhez a felújítási munkákra kifizetett összeg akár 50%-át! Nem mellesleg: élvezze a felújítás utáni, korszerűsödött, felújított otthonát!

 

Keressen bennünket elérhetőségeinken, legyen az első igénylők között!

Egyeztessünk időpontot a 06-70-633 2970-es telefonszámon!



Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült